Cím: 1087 Budapest, Százados u. 1. Nyitva tartás: munkanapokon 6:00-18:00
Telefon: 06-1-210-7960, 06-20-233-6149 E-mail: fecsego-tipegok@bolcsode-bp08.hu
bölcsődevezető: Fauzerné Zrubecz Melinda élelmezésvezető: Nagy Krisztina
Férőhelyek száma: 50 fő


A bölcsőde képes bemutatkozója elérhető ide kattintva.Megközelítés:

x
  •   80 és 80A trolibusz Puskás Ferenc Stadion megálló
x
  •   1-es villamos Puskás Ferenc Stadion megálló
x
  •   2-es metró Puskás Ferenc Stadion megálló
x
  •   a közeli utcákban való ingyenes parkolás kérvényezhető


Bölcsődénk bemutatása:

Bölcsődénk a VIII. kerületben, a Kerepesi negyed és a Százados negyedben helyezkedik el. A múlt században épült intézmény korábban csecsemőotthonként működött. A bölcsődében két gondozási egységben négy különböző alapterületű csoport található (virág, maci, katica, és labda). Világos, napos csoportszobák teret biztosítanak a gyermekek szabad játéktevékenységéhez. 50 férőhelyes intézményként a kerület legkisebb önkormányzati fenntartású bölcsődéje.

Az udvarunk zárt, árnyat adó nagy fákkal teli játszókert, ahol a gyermekek tudnak homokozni, motorozni, csúszdázni. Balesetmentes korszerű játékokkal van felszerelve. Sokat tartózkodunk a gyermekekkel a friss levegőn, de ha nem tudunk kimenni, akkor a szobában is lehetőségük van sok, változatos mozgásfejlesztő játékkal játszani.

Bölcsődénkben a gyermekek magas szintű nevelését, gondozását jó felkészültségű 9 fő kisgyermeknevelő végzi, munkájukat 4 dajka segíti. A gyermekek korszerű változatos ételeit 3 fő szakács, 1 élelmezésvezető, és 2 konyhai kisegítő készíti naponta.


Napi négyszeri étkezés van a bölcsődében. A Kerepesi úti főzőkonyhán dolgoznak a szakácsok, akik minden nap finom változatos ételeket főznek a gyermekeknek. Az étkezések keretében sok gyümölcsöt fogyasztanak a gyermekek. Ha a gyermeknek szakorvos által igazolt ételallergiája van, akkor neki külön készítenek diétás ételt.
Csoportjainkban 12-14 gyermek tud játszani változatos, szép játékokkal. A szobák színesek, és mindig az évszaknak megfelelően vannak díszítve. A berendezés, játékkészlet optimális mennyiségű és minőségű, a gyermekek életkorához van igazítva. Szabad játéktevékenység mellett ének-zenei-, irodalmi-, és alkotó tevékenységben vehetnek részt.
A napi sok-sok játék és alkotó tevékenység mellett számos olyan program is van melyek a család és a bölcsőde kapcsolatát erősítik. Családi délutánok alkalmával a szülőkkel közösen alkotunk csodás dolgokat, vagy megismerhetjük a hagyományainkat. (Farsang, Pünkösd, Márton-nap, Luca-nap, Advent)


Bölcsődénk célja:

„Minden gyermek egyszeri és megismételhetetlen csoda, a hozzá vezető útnak is csodának kell lennie.” /Erich Fromm/

Fő törekvésünk, hogy családias hangulatban szeretetteljes, elfogadó, nyugodt, biztonságot nyújtó légkör mellett a gyermekek harmonikus testi-lelki fejlődésének biztosítása.


Bölcsődénk sajátosságai:

Nevelési programunkat a néphagyomány ápolása, a népszokások megőrzése, ismertetése alapján állítjuk össze. A jeles napokhoz kapcsolódóan ismertetjük meg a gyermekekkel a mesék, énekek, népi játékok világát, valamint a kézműves technikákat.
A jó kapcsolat alakítása érdekében a szülőkkel több közös programot szervezünk, melyek szintén a néphagyományok ápolásához kapcsolódnak.


További szolgáltatásaink:

Októbertől-márciusig szombatonként „Palánta” családi délután várja a gyerekeket, és szüleiket.
A Józsefvárosi Egyesített Bölcsődék főállásban foglalkoztat pszichológus és gyógypedagógus kollégákat továbbá igénybe lehet venni integrált szülő-csecsemő/ kisgyermek konzulens szolgáltatását is.
Időszakos gyermekfelügyelet szolgáltatást nyújt bölcsődénk azoknak a családoknak, akik nem veszik igénybe a napközbeni ellátást, de alkalmanként nem tudják megoldani a gyermekük felügyeletét.


Napirend:

A jól megszervezett folyamatos és rugalmas napirend a nevelés-gondozás feltételeit teremti meg és nagyfokú biztonságérzetet, kiszámíthatóságot nyújt a kisgyermekek számára. A napirenden belül az események követését úgy állítjuk össze, hogy az a gyermekek életkorának, fejlettségi szintjüknek megfeleljen, valamint az adott évszaknak is helytálljon.


6:00 Bevétel, szabad játék 6:00 Bevétel, szabad játék
8:00-8:30 Reggeli 8:00-8:30 Reggeli
8:30 Szabad játék a szobában, jó idő esetében készülődés az udvarra, kimenetel 8:30 Szabad játék a szobában
9:35 Tízórai az udvaron 9:35 Tízórai, készülődés az udvarra
10:30 Nagy meleg esetén folyadék kínálása 10:00 Szabad játék az udvaron, rossz idő esetén a szobában
10:55 Udvarról való bejövetel, fürdőszoba használata, ebédig szabad játék a szobában 10:45 Bejövetel az udvarról, fürdőszoba használat, ebédig szabad játék a szobában
11:30 Ebéd 11:20 Ebéd
12:00 Csendes pihenő 12:00 Csendes pihenő
14:45 Ébredési sorrendben fürdőszoba használata 14:45 Ébredési sorrendben fürdőszoba használata
15:00 Uzsonna 15:00 Uzsonna
15:30 Szabad játék az udvaron, folyamatos hazamenetel 15:30 Szabad játék az udvaron, folyamatos hazamenetel
18:00 Bölcsőde zárása 18:00 Bölcsőde zárásaGyere, várunk Téged is!