EDU-LAB 0-6 Felfedező gyermek- játékos természettudomány labor


A Mini-Manó Bölcsődében (1083 Budapest, Baross u. 103/a.) kialakított Labor a Józsefvárosi Egyesített Bölcsődék nemzetközi projektjei (2017-2021) során tett látogatások, tanulmányutak, megszerzett tudások hozadéka. Alapötletként a 2-3 éves kisgyermekek számára lett kialakítva a környezet, a játékok szinte kizárólag természetes és újrahasznosított anyagokból készültek.


A Labor olyan tevékenységeket kínál fel a gyermekek számára, amelyek a környezet aktív megismeréséhez, a gyermekeket körülvevő világról való gondolkodáshoz kapcsolódnak. A tevékenységek a gyermekek szabad választásán alapulnak.

A felajánlott játékok lehetőséget nyújtanak az együttműködésre, a feladatok megosztására, ok-okozati összefüggések felfedezésére, megértésére. A megvalósításra kerülő nevelési környezet a természettudományokra jellemző eljárások megközelítésének különböző lehetőségeit biztosítja, mint pl. közvetlen tapasztalatszerzésen alapuló megfigyelés, csoportosítás, összehasonlítás, szelektálás, kísérletezés, új problémamegoldó stratégia keresése stb.


A Laborban különböző témájú játszósarkok kerültek kialakításra állandó, illetve hosszabb távon használt játéklehetőségekkel (mágnes táblák, világítóasztal, tükrös asztal, homokozó), melyek időről időre időszakos projektekhez készített játéklehetőségekkel egészülnek ki (kölcsönhatások vizsgálata az élő és élettelen természetben, biológiai-környezeti megfigyeléseket lehetővé tevő eszközök, vizes játékok). A játékkészlet a gyermekek hétköznapjaiból, az otthoni környezetből ismert tárgyakkal egészül ki, így a kontextuális és konstruktív tanulás összhangba kerül a gyermekek mindennapjaival.


A szolgáltatás térítésmentesen vehető igénybe előzetes bejelentkezést követően.

Minden érdeklődő családot várunk sok szeretettel!


Érdeklődni az alábbi elérhetőségeknél lehet:
1083 Budapest, Baross utca 103/A
Telefonszám: 06-20/233-1535
email: edulab@bolcsode-bp08.hu